Min konst

Har äntligen införskaffat mig en redig skrivare!
Mest för att kunna skriva ut CVn så jag någongång kan få jobb.. Den har även scanner så det fick mig ideen att scanna in dem senaste skisserna/teckningarna jag gjort för att se en rolig utveckling. Jag vet att min blogg är en fotoblogg, men jag har på senaste tiden börjat teckna mer än fotografera, och om man gillar foto brukar man vanligtvis vara intresserad av konst i allmänhet också. Jaja, min blogg, jag gör vad jag vill hehe..

Dessa skisser gjorde jag under första året i gymnasiet då jag gick bild och form. Båda ska föreställa mig, och jag kommer ihåg hur stolt jag var över den vänstra bilden. Tro mig, den liknar mig men tekniken är ju halvkass..
2 år senare, efter jag bytt skola till ett program med fotoinriktning, och efter jag tillslut fick tillbaka lusten att teckna igen (tecknade inte på två år efter att ha gått i bild och form klass, jämförde mig allt för mycket)så tecknade jag denna bild. Kan någon gissa vem kvinnan är? Näe, visste väl det.. Kenza såklart. duh.

Var riktigt nöjd med denna med eftersom jag lyckades en aning med håret och med skuggningen på handen (som jag höll på att slänga i väggen för det va så otroligt frustrerande att få till).
2015                                                                                                                                       2014
 


Efter bara ett porträtt tröttnade jag på att teckna igen. Jag började teckna där igen om ett år tror jag och nu hade jag fått inspiration från en bloggerska från Umeå http://seeds.blogg.se/. Hennes teckningar var bara för söta och jag förälskade mig i hennes teknik där hon använde promarkers samt konturpennor. Hennes sätt att teckna hår har lärt mig otroligt mycket och jag följer nu alltid samma teknink då jag tecknar hår (om jag int målar av en person). Det var här jag började lära mig att skugga på rätt sätt också.
2014                                                                                                                                      2015
 
Under 2015 hittade jag en ny inspirationskälla och det var ingen mindre än bloggaren Kandee. Hennes teckningar har alltid tilltalat mig, och nu då jag utvecklats en del var det lättare att försöka uppnå samma resultat som henne, eller iallafall försöka. Så bilden till höger är det första försöket, och jag vart nöjd med skuggningen här då jag för första gången inte låter ansiktet vara vitt, utan den har olika nyanser.

Bloggaren Johanna Herrstedt är en tjej jag alltid tyckt är hur vacker somhelst. Hon är perfektion (för mig), och jag har alltid velat fotografera henne, eller som resultatet ovan, rita av henne. Och det kommer jag göra fler gånger, så hoppas på bättre resultat då!
Vart helt förtrollad av filmen Maleficent och då kom denna teckning till. Dock inte helt klar men den är fin ändå haha.. Vart väldigt nöjd, men pennorna var inte så bra som jag hoppats, eller så var det pappret.
 
En blandning mellan de två konstnärerna som jag nämnde ovan. Kandees sätt att teckna ansikten och Ebbas teknik att rita hår.
 
 
 
 
Min senaste teckning som inte är klar än. Men som jag kommer göra klart eftersom jag är väldigt nöjd med denna och jag ser helt klart min utveckling vilket är skönt. Man tror oftast att man inte utvecklas, men när man väl radar upp allt sitt arbete på 4-5 års tid så blir det en del positiva resultat på utveckling.
 
 
Postat av: Maria

Asså du är så sjukt duktig Vanessa!! Keep going!

Svar: Tack Maria vad glad jag blir :D
VASKO - Fotoblogg

2015-04-10 @ 07:57:25
Postat av: Maria Ekblad

Åh vad snygga de färglagda är!

2015-04-12 @ 10:10:28 / http://dreamsof.se/
Postat av: Sanne-Madeleine Håkansson

duktig du är , sjukt fina bilder! :)

2015-04-16 @ 09:49:52 / http://sampa.blogg.se/
Postat av: Nathalie Isaksson

Alltså de flesta av dessa var riktigt tjusiga! Ibland kan teckningar förstöras när man färglägger men dina blev så himla fina!

2015-04-22 @ 12:40:01 / http://nathalieisaksson89.blogg.se/
Postat av: Skogsraah ☾

Jättesnyggt! Du är hur duktig som helst :)

2015-04-22 @ 12:54:44 / http://skogsraah.blogg.se
Postat av: Mandosa - Mode & Skönhet

Sjukt duktig ju!

2015-05-05 @ 12:09:30 / http://mandosa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: